Det där med hår

En morgon för ca 2 veckor sedan så fick jag för mig att jag skulle klippa topparna på mitt hår. Det gjorde jag. Det råkade bara bli 2 dm istället för 2 cm. Det blev inte så rakt blev det inte heller så de senaste veckorna har jag haft tofs varje gång jag har gått utanför hemmet.

Men idag slog jag slag i saken och beställde tid hos en frisör.
Nu har jag kort hår (tur att det växer ut igen). Såhär blev resultatet:


Jag blev så blek (blekare än vad jag är) av blixten så jag gömde ansiktet lite...

God natt

Gick hem en timme tidigare från
jobbet idag. Så himla värt!

Nu fryser jag lite så ska lägga
mig i bingen och sova skönt.
(Duntäcke = kärlek)

God natt!

Fruktsoda


Veckans träning

Jag hade planerat en vecka full med träning men vad händer på måndags förmiddagen? Jo jag körde på mig själv med en handtruck och sen dess har foten gjort ont. Den är på bättringsvägen så på onsdag tror jag nog att jag kan börja jogga igen utan att det börjar göra ont. Fingers crossed!

Trots foten så har jag gått på (haltande) promenader.

Måndag: Promenad 32 min
Onsdag: Promenad 40 min
Söndag: Promenad 55 min

Ett Äpple

Idag har jag varit ute på äventyr med Carro. Första stopp blev Cloetta och sedan vidare till Ikano för lunch och Linköping centrum för lite shopping. Jag skulle ha köpt skor, parfym och mascara men istället köpte jag en tröja. En grå. Den verkade nämligen mysig, så självklart skulle jag köpa den. 30% på köpet fick jag också.

Och vi gick givetvis in i en Applestore och jag suktade efter en MacBook Pro eller en MacBook Air. Det var jättenära att jag köpte en för jag hade tillräckligt (och lite mycket till) pengar på bankkortet.

Men så är det ju det där med att prioritera. Lägga lite mer pengar på billånet eller ha lite mer pengar på sparkontot. Och jag behöver ju ingen laptop egentligen. Men jag vill ha en. Fast ja, det blev ingen. Tyvärr. Kanske i vår. Att ge sig själv en födelsedagspresent vore inte så tråkigt!


Källa: Apple.se

Owls are smart

Lite annorlunda jobbarvecka det här. Men det ska nog gå bra.
Lite "besviken" på min lön den här månaden. Känns som jag har jobbat massor men det visas inte på lönen.

Åt McDonalds idag, åkte hem till Sabina och åt och spelade lite tvspel. Helt plötsligt mådde jag jätteilla och det kändes som att jag skulle spy. Åkte hem och sov en stund och nu är det bättre. Känner mig lite illamående bara. Men det går nog över på fredag när jag får sova lite.
Men vilken tur att det (förhoppningsvis) visade sig att det inte var magsjuka!

Inatt blir det 12 timmar av jobb och på lördag blir det Linköping med Carro.

Det var det.

Criminal Minds

Förinställt inlägg

Åh, ikväll visas ett nytt avsnitt av Criminal Minds på amerikansk tv. Som jag längtat! Det är nog det bästa med hösten; alla tv-serier börjar igen. Vilka tv-serier följer du?

På tal om Criminal Minds, tycker ni om serien och skådespelarna så jag tycker att ni ska följa Matthew Gray Gubler på Twitter och kolla in Thomas Gibsons Tumblr. Där kan ni se saker som detta:


Källa: Thomas Gibson


Försvinna

Jag vill begrava mig under ett lager av 50ton duntäcke och bara försvinna. Vet inte vad det är med mig idag. Jag vill bara gråta och inte göra någonting alls. Usch vad trälig jag känner mig.
Kan det inte hända något kul!!! Blä, blä, blä!

Var på Östen förut och köpte lite "tröstmat" som ska ätas framför Idol, nu!


B&W


Samma bild fast i svartvitt från inlägg 2 steg.

Jag gillar lukten av skog

Jäkla klantarsel! Jag körde på mig själv bakifrån med en truck på jobbet idag. Hela foten "rullades" in under trucken på sätt och vis och aj(!) säger jag bara.
Har haltat i princip hela dagen och jag som hade världens träningssug och hade träningsväskan till jobbet idag.

Men jag gav inte upp utan gick en haltande promenad istället. Vilken är osmart då det gör lite mer ont nu än tidigare idag. Bara hoppas att jag vaknar upp med en normal fot imorgon så att jag kan åka och träna!

Annars önskar jag att jag hade mer tid till bloggen, bilder och kommentarer + massa tv och film tittande. Jag hade sett fram emot en härlig helg utan jobb men fick precis ett telefonsamtal. Det ser dystert ut på den fronten... usch, livet leker inte just nu.


Veckans träning

Tisdag: Promenad 55 min
Onsdag: Promenad ca 30 min
Söndag: Zumba 45 min

Mitt hjärta bankar för dig

Åh älskade London, vad jag vill hälsa på dig!

Nästa gång vi ses igen så ska vi besöka kryptan och äta Afternoon Tea, ha muffinshäng (cupcakes från Hummingbird Bakery) i en av parkerna, kolla in Oxford Street, se en musikal och gå på dina gator och broar med all sin prakt och bara njuta av tillvaron.


Bullar, "tårtor", chokladbollar, macaroon m.m

[Det är något som luktar gott i mitt sovrum/vardagsrum. Inte sådär så att man känner det starkt hela tiden utan det är som en förnimmelse av en doft. Kanske är det jag själv som luktar så himmelskt gott... (men nej).]

Efter lite över 5 timmar så var 63 kanelbullar, en rulltårta, en drömtårta, glass, 42 chokladbollar, ca 20 st Chocolate chip cookies och alldeles för många misslyckade maccaroons färdiga (och macaroonerna slängda).

Det var vad jag och Sabina underhöll oss med på fredagsförmiddagen/dagen. Roligt, lite jobbigt och väldigt gott.
Vi + 2 till skulle gått på bio också men S mådde inte så bra så vi struntade i det.

Imorgon väntar jobb med start 06:00, ska nog ta med lite gott gott i gott gott att smaska på.



Och ja, jag använder plasthandskar om möjligt när måste handskas med en massa kladd, hehe.

Hoho?

Visserligen har bloggen bara ekat tom i några dagar men jag vill liksom blogga hela tiden. Men det går inte så bra när man kanske egentligen inte har något att blogga om.
En positiv grej är dock att jag inte känner att jag måste ha med en bild i varje inlägg. Även fast det är lite tråkigt utan en bild så är det liksom okej.

Jag har förflyttat datorn ut i hallen och här är det lite kallt så mina händer och fingrar är lite stela just nu. Men det ska jag snart råda bot på då de ska få arbeta lite, nämligen med matlagning.

Annars har jag idag lyckats med bedriften att dregla när jag åt ett väldigt gott äpple. Och att sitta vid datorn hela dagen något jag längtat efter i flera dagar nu!

Nu blir det alltså lite mat innan det är dags för mig att bege mig till jobbet för veckans sista kvällspass (ska jobba över på lördag också men det är då) vilket ska bli grymt skönt! Längtar till helgen nämligen.

Då ska jag baka grymt mycket med Sabina, gå på bio, jobba och ha en skön slappesöndag. Åh jag längtar!

Impulsivt...

...och lite dumt kanske.

Ett tag nu har jag fått för mig att jag ska klippa håret till någon kort [men inte för kort] frisyr, en riktig frisyr alltså inte sådär så att det bara hänger där om ni förstår vad jag menar. Iaf, jag har inte tagit tag i det där och bokat en klipptid för jag vet att jag kommer att sakna mitt långa hår och om det är kort och i en frisyr så lär det inte vara så länge då mitt hår i princip gör vad det själv vill.

Men imorse hände något. Jag gick förbi spegeln och såg att håret var alldeles för långt och topparna var lite sådär småskabbiga. Så jag tog saxen och klippte, bara sådär. Har gjort det förut för att bli av med topparna men den här gången råkade det bli typ 20 cm. Oups liksom.

Så nu är det kort. Får nog be mamma försöka klippa till det lite innan jobbet så att det blir någorlunda jämnt.

Träning förra veckan

Jag tog ett litet uppehåll med träningen förra veckan.
Jag försökte gå på promenad några gånger men det blev inte av.

Men det kändes verkligen som om kroppen (och själen) behövde vila så bra val att skippa träningen.
Nu i veckan ska jag starta upp träningen lite försiktigt igen.

Djungel i duschen

Jag har en djungel i duschen. Medan jag möblerat om och städat [är inte riktigt klar än] så fick nästan alla växter i lägenheten en dusch och nu har jag en hel djungel i duschen!
Jag gillar fortfarande inte möjligheten till olika möblemang i den här lägenheten så nu funderar jag på allvar att flytta [till en 2a]. Vi får se hur det blir med den saken...

Tagen med appen Instagram

Jag och mig själv som sällskap

Jag är arg. Eller näe, jag är besviken. På en viss person. Men nu vet man var man står liksom så nu lägger jag det åt sidan och koncentrerar mig på annat. Så, mycket bättre.

Nu ska jag åka iväg till Ikano i Linköping, strosa i affärer, äta på Chili och gå en tripp inne på Ikea. Alldeles själv. Mysigt ska jag ha det. Och det är absolut ingen ironi i det hela :)

Jävla grannar!

Får man tycka så? Klart man får!
Är så trött på tvättrutinerna här i huset. Jag vill också tvätta på fredagar ibland! Fan ta dom =(

Lite av idag

Idag tänkte jag att jag för första gången den här veckan efter jobbet inte skulle sova fören det är dags att gå och lägga sig. Och jag har lyckats hålla mig vaken (hittills iaf), hurra!

Jag tänkte fortsätta med att vara vaken genom att kanske tvätta och gå en promenad på Råssnäs. Solen skiner nämligen och det är nog bäst att ta till vara på den!

Innan promenaden ska jag försöka ta några fräna bilder på min bil. Varför vet jag inte men kul att fota sånt som jag inte brukar fota.

Annars ser jag fram emot den här helgen då det är min första hela lediga helg på 5 veckor (har jobbat de senaste 4 helgerna). Hela min kropp och själ är helt slut så det är på tiden att jag får vila upp mig ordentligt!

Hufvudstaden



1 oktober bär det iväg till Stockholm över dagen där jag ska möta Linnéa och gå på fotografiska, väldigt trevligt ska vi ha det. En fika hinner vi nog också med men sen vet jag inte om jag ska strosa runt själv eller om Linnéa har mer tid att underhålla mig på, vi får se.

Några tips på vad man kan hitta på i Stockholm och vad man absolut inte får missa?

Sova

Jag älskar att sova! Det är så skönt och... eh... rogivande.
De veckor jag jobbar dag (och börjar klockan 06:00) så är jag jättetrött när jag kommer hem från jobbet. Så den här veckan har jag liksom somnat hemma och sovit ca 60 min varje dag, förutom idag. Då sov jag mellan 16:30 - 19:00. Inte så bra. Jag hoppas att jag somnar lätt sen så att jag inte upprepar proceduren imorgon.

Brukar du vara så fasligt trött att du måste ta en "middagslur"?


IKEA

Lite smått och gott som jag skulle vilja kika på nästa gång jag är i ett Ikea varuhus.


Såhär är det förstår du

Är sugen på att åka på en roadtrip!

Och givetvis att gå på bio. Mys!

Är irriterad på min datamus som är lite jobbigt.

Och på mina dom dära viljesvaga handlingarna.

Och faktum är att jag just nu tänkte skriva att
jag skulle byta ut dom till viljestarka men jag
ska nog först kika lite på Ikeas hemsida. Sen
ska viljan att diska, laga lunchlåda till imorgon
och plocka undan lite grejer här hemma bli stark!

Och jag gillar att jag vill blogga. Även fast
inläggen kanske blir lite sisådär. Jag gillart :)

Massor av djur

Jag vill åka till Kolmården!
Någon som vill med?


Veckans träning

Måndag: Cyklade till jobbet
Tisdag: Cyklade till jobbet
Onsdag: Gym 75 min, cyklade till jobbet
Torsdag: Promenad 45 min (3,3km)
Söndag: Tips -och bingopromenad, 55 min (2,7km). Cykel 6km.

Badkar

Det är såna här dag jag önskar att jag hade badkar.
Något jag saknat sedan jag flyttade hemifrån är ett badkar. Tänk att få krypa ner i varmt vatten och bara relaxa, fy så härligt! Det är nämligen så att jag jobbade mellan 06:00-14:00 idag. Åkte hem och lade i tvätt i tvättmaskinen och cyklade sedan till Råssnäs där Sabina och jag gick tipsrundan och bingon (Sabina vann på bingon (och en chokladbit på lotterna) och jag vann 3 chokladbitar på chokladlotterna. Tur det för jag blev lite sur när jag inte vann på bingon).

Sedan cyklade jag till affären och sedan hem igen. Bytte tvätt i maskinerna och gick upp och sov i en timma. Och nu sitter jag här och fryser. Därför skulle jag alltså velat ha ett badkar just precis nu. För jag fryser. Men fint väder har det varit idag iallafall. Det värmde mig lite innan jag sov och började frysa när jag vaknade.

Nu har jag lite att stå i. Ner till tvättstugan igen, laga och äta mat (har tryckt i mig godis nu), göra en kladdkaka + grädde till jobbet imorgon (kom på att jag typ lovat en arbetskamrat det), förbereda för jobbet, packa träningsväskan, diska och städa innan klockan 20:00 då Idol tydligen börjar idag. Undra om jag glömt något...

Senare (18:43): Attans då! Jag sitter kvar här. Skynda skynda!

Mat hos morföräldrar


Efter en visit hemma så drog jag till mormor och morfar vid 18:30 för middag. gott som satan var det och nu blir det soffan och Arn som gäller. Det slutar tydligen typ 00:10 och jag ska se hela. Kommer att vara död imorgon då jag börjar jobba 06:00. Men jag får ju skylla mig själv...

Husbyfjöl marknad

Även kallad Borensbergs marken. Här spenderade jag min förmiddag/lunch/lite av eftermiddagen med mina kära mamma och mormor. Mormor som jag inte träffat på en evighet känns det som eftersom hon och morfar har varit utomlands i två veckor. Det är lite lustigt för jag brukar aldrig sakna dom för jag vet ju att de snart är här igen.

Men de kanske får för sig att resa bort igen och stanna mycket längre än 2 veckor. Kul för dom men träligt att de kommer att vara så långt bort.

Nu kom jag bort lite från ämnet här tror jag minsann. På marken köpte jag varken blommor eller lingon [som kan skådas på bilder här nedan] men däremot köpte jag en fyrstav som jag suktat efter i ett år eller två. Nu har jag alltså ett! Det står Johanna, Bubba, London och Mamma på sidorna.




Första inlägget

Jaha, så det blev en ny blogg till slut, trevlans värre.
Det känns bra det här. Har inte riktigt bestämt mig för kategorier och sånt där riktigt än så "allmänt" får agera ensam just nu. Får se hur kategorierna utvecklas över tiden.

Om ni vill så kan ni ju skicka en liten kommentar så att jag vet att ni har hittat hit. Men bara om du vill förstårs.

Förresten så ogillar jag att alla bra namn för en blogg är upptagna. Så den här fick heta Lathet i brist på annat. Men det passar ju in rätt bra för att vara mig. För jag är lat.

Eller som en vän skrev till mig en gång:
Enligt den vetenskapsteorikurs jag just läst skulle dina handlingar klassas som viljesvaga: du vet vad som är bäst men gör det ändå inte. Det begreppet används när man ska förklara handlingar som inte är riktigt rationella.

Till bloggens startsida

             --> Allt Annat
--> Filmrullen
--> Fotografier
--> Hjärtat
--> Träning
--> Världen
--> Äventyr

       --> September


            
Twitter
Instagram



[Klicka för min hemsida]